MAI KAAS

Stutteri hesteklewa

NYHEDER

20 September -

NM
2015

20 September - NM 2015 Haslev

30 August -

EM 2015

Så er sidste stævne, på Party, redet for i år og vi sluttede af på bedste vis, med en flot Bronze medalje til NM som dette år blev afholdt i Haslev.
Vi startede ud med dressuren i fredags hvor Party leverede et ganske udmærket program, som jeg selv synes er et af mine bedste ridt, desværre var dommerne langt fra enige så jeg fik kun 47,1 straf, hvilket førte til en foreløbig delt 8 plads ud af 43 super gode startende.
I terrænet var hun som altid flyvende og vi kom fejlfrit i mål i rigelig god tid og total klar til at tage en bane til. Det fejlfrie ridt førte os op på en foreløbig delt 2 plads. Til sidst ventede en svær og spændingsfyldt springning, da vi lå ekstrem tæt i toppen kunne en enkelt bom medfører at man rykkede 10 pladser ned, så det galt om at holde tungen lige i munden. Jeg red som en af de sidste i klassen og det viste sig at banen gav mange fejl og havde lavet meget om på placeringerne, Party var heldigvis frisk og helt klar på opgaven så det lykkedes os at få redet en super fin nulrunde og dermed sikrede vi vores delte 2 plads :D Desværre kan man ikke dele medaljer i mesterskaber så det blev den rytter som havde redet tættest på idealtiden i terrænet som løb af med sølvmedaljen. Da mig og Party havde redet 13 sek. for hurtigt i terrænet, var det desværre os det måtte stille os tilfreds med en Bronze medalje, super ærgerligt, men er virkelig glad for de gode ture Party leverede under hele stævnet og ikke mindst i hele denne sæson, hun er intet mindre end fantastisk :D

Prox havde jeg også med ovre for første gang, han gik en udmærket dressur som dog blev meget hårdt dømt så vi fik kun 50 straf. I terrænet var han bare flyvende og vi havde en super god nulrunde. På springbanen synes jeg også han var udmærket men vi begge var vist lidt trætte så det blev til to bomme på en bane som desuden gav rigtig mange fejl. Vi endte som første uplaceret ud af 28 :D

30 August - EM 2015 Strzegom

Så er EM slut for i år og om nogle timer går turen atter hjemad. For mit vedkommende har det ikke været en tur fyldt med toppræsentationer, jeg er dog alligevel stolt over at mit bundniveau er så højt at jeg ligger i top 25 i hele Europa! Om torsdagen red Party og jeg dressur det var mit hidtidige bedste præsentation, jeg havde dog stadig håbet på et lidt bedre program da specielt galop delen ikke helt gik som planlagt. Vi fik alligevel 46,8 straf hvilket er mit hidtidige bedste resultat i 2*, jeg kan dog alligevel ikke lade være med at tænke på hvad jeg kunne havde fået hvis hun gik som jeg havde håbet. Men med en foreløbig 15 plads lå jeg alligevel godt til inden terrænet som ventede om lørdagen. I terrænet fik jeg en ganske udmærket start bortset fra at Party oversprang helt vildt, det positive ved det er, at vi i hvert fald ikke rammer springende, det negative er at hun bruger alt for mange kræfter. På nr. 7 som var et alm. Nedspring i vand tøvede hun fordi hun meget hellere ville den anden vej, og denne lidt ukoncentrerede hest døjede jeg lidt med under hele banen og derfor måtte jeg hele tiden være efter hende. Alt dette betød selvfølgelig at vi brugte unødig mange kræfter og tid på springene Og derfor kom vi i mål 11 sek. over tid hvilket gav mig et foreløbig resultat på 51 straf og en 16 plads. I dag red vi så spring i gloende hede, Party var frisk og egentlig rigtig fint gående men desværre fik vi en super dårlig start så jeg rev de to første spring, bagefter fandt vi rytmen og resten af turen gik super dog røg en mere ned pga. Party ikke sprang højt nok. Det er første gang i 2* at jeg kommer ud med så mange fejl og første gang i år jeg slutter med hele 63 straf. Super ærgerligt at Party og jeg ikke lige kunne finde vores topniveau i nogle af disciplinerne og specielt ikke i det vi plejer at være bedst til, men igen jeg er stadig stolt af at ende som nr. 25 i sådan en hård konkurrence når jeg ikke lige har ramt dagen, og heldigvis har jeg tre år endnu til at vise de andre hvad vi bornholmere dur til! ;-)

RESULTAT

9 August - BM i dressur

Tro det eller ej, military rytteren har brugt hele sin weekend på dressur stævne. Med var Waikitta og Party som både viste sig fra sin gode og mindre gode side. Et meget lærerigt stævne for os alle som endte med 68 % i La 6 på Party og Kitta debuterede i mesterskabs klassen, hvor hun fik 68 % i La 4 og 67 % i La 6 og sammenlagt en 3 plads, der er atter plads til utrolig mange forbedringer men trods af det kun er hendes sjette dressur stævne er jeg godt tilfreds :-)

17 Juli - Flyinge

Så er vi hjemkommet fra stævne i Flyinge hvor de har haft arrangeret military festival med klasser på næsten alle niveauer og SM for alle aldersgrupper.
Jeg deltog i den internationale 2* som også var SM for YR. Party og jeg lagde ud med en middelmådig dressur der var rimelig jævn og stabil, alligevel var den ene dommer meget uenige med de to andre, da jeg fik 2x67% og 61%. Dette betød desværre at jeg endte med 52 straf og en placeringen midt i feltet. I terrænet var hun fin, jeg lavede dog lige én afstandskikser men hun hoppede uden brok videre. Vi kom ind som bedste rytter i terrænet da vi ramte sharpt på tiden og den gode runder medførte at jeg rykkede op på en 9 plads. I springningen var hun meget frisk og hun fik derfor lidt for travlt hvilket medførte at vi fik én bom, men det havde ikke nogen betydning for mit resultat andet end at jeg rykkede op på én 8 plads og første uplaceret.

 

29 Juni - Strzegom

Så er Party og jeg på vej hjem fra internationalt stævne i Polen.
For første gang stillede vi op i en lang 2* mod 52 andre dygtige ryttere.

Om fredagen lagde vi ud med en middelmådig dressur der blev belønnet med 50 straf, hvor der helt klart stadig er plads til en masse forbedringer. Lørdag stod på terræn på en meget flot velbygget bane, Party var super fin og hoppede alt som hun skulle og virkede også lige der hvor hun skulle være konditionsmæssigt, vi fik derfor en god nulrunde både på tid og forhindringer. Da vi var blandt de få der var fejlfrie rykkede vi helt op på en foreløbig 11 plads. Søndagen stod på springning, Party var vældig frisk og meget overvældet over at ride på en 'stadion lign. bane' derfor blev det til ærgerlige fire fejl pga. at Party var lidt for u fokuseret. Men jeg er nu alligevel glad for at hun var så frisk og velspringenge på 3. dagen. Derudover var der også mange andre der fik fejl på springbanen så vi rykkede faktisk op på en 10 plads ud af 12 placeringer. Vi tager derfor hjem og træner lidt mere dressur ind til næste stævne som bliver på Flyinge d. 17-19 :-)

Alle billeder er taget af Morten Fiil.
Resultat

 

6 Juni - Strømsholm

Så har vi været til internationalt stævne på Strømsholms flotte omgivelser.
Denne gang stillede vi op i CIC2* mod 36 andre startende. Party og jeg lagde knap så godt ud, hun var ret spændt i dressuren og her i ugen op til har vi bøvlet med nogle tandspidser, som har gjort træningen vanskelig, derfor blev det kun til 52,8 straf hvilket bragte os på en foreløbig 19 plads. I springningen kunne rytteren så ikke ride, dette betød at vi fik 4 dumme fejl som sagtens kunne havde været undgået. Trods af, at jeg nu havde 56.8 straf så rykkede jeg op på en foreløbig 15 plads pga. de mange andre fejl. Terrænbanen havde fået meget vand og var derfor meget tung, men vi havde alligevel en fantastisk runde, det hele gik som det skulle og den nye sadel gjorde det pludselig nemt at hænge fast. Så det blev en fejlfri runde med få sek. overskridelse af tiden og et slutresultat på 58,4 straf. Dette medførte at jeg rykkede helt op på en 7 plads da der også her var mange fejl. Så trods en skidt start kan vi alligevel godt køre glade hjem :-)
Man kan se et lille klip fra min terræntur inde på:
ridsportplay.sportsground.tv ca. 53 min inde.
RESULTAT

16 Maj - Eketorp

Så har Party og jeg atter engang været over til stævne, her gik turen til Eketorp i Sverige.
Denne gang stillede vi op i den Internationale cic 1* for at få en let og god tur med i bagagen og dette fik vi bestemt også, trods af at banerne var meget plaget af den seneste regn. Dressuren gik endelig lidt bedre i forhold til tidligere selvom, at Party egentlig var vældig frisk på opvarmning, så hjalp det med lidt mere opvarmning, og dette medførte at vi fik 45 straf med os videre trods de lidt tunge bundforhold. Springningen gik egentlig også super godt, men den meget våde bane, og starttid blandt de sidste ryttere i klassen gjorde det vanskelig at springe sig fri fra bunden og dette betød desværre én enkelt nedrivning. Heldigvis betød det ikke noget for stillingen da de andre havde samme problemer. I terrænet var Party flyvende, og med fuld fart fra start til slut fik vi en god nulrunde på forhindringer og tid, og taget i betragtning at banen var meget våd kom Party frisk og nærmest upåvirket hjem fra turen. Alt i alt endte vi med en fin 3 plads ud af 36 startende.

1 Maj - Münster

Så har Party og jeg været til vores første internationale 2* i Tyskland.
Dressuren gik udmærket, der er plads til forbedringer men det var bedre end sidst. Dommerne var dog ret uenige, men min gns. Point blev 53 straf. I springningen var hun bare flyvende og det blev dermed til 0 fejl. I terrænet var hun som altid en ven, trods en tabt sko i starten af banen, og en næsten tabt rytter ned af et nedspring, kom vi fejlfrit igennem med kun få sek. overskridelse af tiden! Det er bare en super sej hypper jeg har mig :-) Dette betød at vi sluttede i pladseringerne et sted (har ikke set det endelige resultat), i ellers et meget hårdt felt :-D

11 April - Tågarp

Så er årets andet stævne redet, denne gang stillede vi op i 2* for anden gang i vores karriere.
Også denne weekend blev stævne afviklet i Tågarps fantastiske omgivelser, dette betød desværre også at vi havde samme dressur dommer som sidst. Party var ellers en del bedre gående end sidste weekend i dressuren, så der kom nogle rigtige fine ting ind imellem, men hver gang vi skulle forbi dommeren spændte hun op, så en del af programmet blev ret spændt. Vi endte med at få 51,2 straf med os videre. Springningen gik til gengæld kanon godt og vi fik en super god flydende nulrunde! Heldigvis var der mange fejl på springningen så vi rykkede op på en foreløbig 9 plads efter at have ligget midt i feltet efter dressuren. I terrænet var Party også flyvende og en god ven som altid! Her fik vi også en god 0 runde og fint inden for tiden. Vi endte med en flot 5 plads ud af 36 startende :-D

5 April - Tågarp

Så er årets først military stævne redet, som foregik på Tågarps fine baner!
Party og jeg red cnc 1* med 31 deltagere. Vi kom desværre ikke så godt fra start som håbet, Party var lidt spændt i dressuren og vi fik langt fra præsteret som sædvanlig. Dommeren kunne bestemt hellere ikke lide os, så vi måtte stille os til takke med 54 straf :-(
Heldigvis gik hun fint både i springningen og i terrænet, så vores strafscorer blev hvor den startede og vi endte lige uden for placeringerne. Heldigvis kan jeg glæde mig over at hun virker i super fin form og meget veloplagt, så jeg tror på at vi er klar til at starte 2* i næste weekend!

Søster var desuden også med på Minnie i cncp 70, de var bare super seje og efter en 0 runde i både spring og terræn endte de med 53 straf og første uplaceret!

 

Kontakt:

Stutteri Hesteklewa  |  Nørregårdsvejen 1 - 3740 Svaneke  |  Tlf.: (+45) 56 49 63 80  |  Mob.: (+45) 61 18 06 01